Популярна серед водіїв китайська компанія стала спонсором війни, віднині відомий бренд має забруднену репутацію на теренах України.

Як повідомляє Wheel News, Національне агентство з питань запобігання корупції визнало спонсором війни китайську автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd.

На жаль, за словами агенції, Geely все ще платить в бюджет росії податки та підтримує економіку країни-агресора. Це обурило спільноту, адже багато іменитих автовиробників з Європи, Японії та Кореї зупинили продажі своїх транспортних засобів на території рф.

Власником Geely є мільярдер Лі Шуфу, котрий відомий тим, що має в своєму арсеналі не один бренд: Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Торік Geely стала на 229 місце серед 500 найбільших компаній світу за версією Fortune Globa. За словами офісу компанії, вони не намірені покидати ринок, як конкуренти, а навпаки хочуть збільшити оборот товарів.

За 2023 рік компанія реалізувала в росії 12673 автомобілів, а у 2022 році отримала з ринку рф понад 20 млрд доларів.

Компанія ТОВ “Джилі-Моторс” у 2022 році збільшила свій прибуток на 82% до 800 млн доларів. Надходження в бюджет збільшились на 5105% до 201 млн доларів.

У звязку з таким великими грошовими оборотами компанія Geely сплатила в бюджет країни-агресора понад $51,4 млн.

Наразі центри Geely знаходяться в 89 російських населених пунктах, загальна кількість дилерських центрів – 157.

Звісно, що жодних засуджень в сторону російської агресії проти України не було.

Національне агентство з питань запобігання корупції зауважило: “Важливо, щоб таким компаніям було репутаційно не вигідно співпрацювати з агресором, вони закрили свій бізнес в росії та усвідомили позицію усього демократичного світу”.