Toyota обіцяє у другому півріччі явити довгоочікуване нове покоління свого рамного позашляховика Land Cruiser Prado. Автомобіль, який має отримати індекс 250, може мати значною мірою змінений дизайн, а також більш сучасне технічне оснащення.

Незалежний дизайнер Theophilus Chin, який працює на австралійське видання “Drive”, підготував візуалізацію того, як може виглядати новий “Прадо” у майбутній генерації, пише Wheel News.

Як видно на рендерних зображеннях, автомобіль матиме кардинально переглянутий зовнішній вигляд з повністю новою передньою частиною кузова, де з’явиться зовсім інша радіаторна решітка, капот, фари і бампер.

При цьому корма машини практично не зміниться. На неофіційних картинках позашляховик має практично такі ж, що й раніше задні ліхтарі, але інші п’яті двері з вузькою хромованою смугою на всю ширину.

Новий Prado буде спроектований на тій же модульній платформі TNGA-F, що його старший «родич» Land Cruiser 300, зберігши рамну конструкцію.

Що стосується двигунів, то поки що офіційно нічого невідомо. Втім, ходять чутки, що новий “Прадо” отримає гібридну силову установку на базі 2,4-літрового турбомотора, яка в моделі Tacoma генерує 326 к.с. та 630 Нм. Зв’язку з цим тандемом становить нікель-метал-гідридний тяговий акумулятор ємністю 1,87 кВт/год.

Терміни прем’єри позашляховика поки що засекречені, але в японських виданнях орієнтовною датою його дебюту називають грудень цього року.