У Німеччині стало поширеним конфіскування автомобілів у росіян, які подорожують до Європи на власних транспортних засобах. Це призводить до того, що вони можуть залишитися без своїх автомобілів.

В мережі з’явилися кілька скарг від автомобілістів на дії митниці в Німеччині, де застосовуються санкційні норми і проводиться конфіскація машин.

Крім того, мандрівникам загрожує кримінальне переслідування, але конкретна стаття, за якою їх звинувачують, не повідомляється. Інформацію про це опублікувално в ЗМІ.

Один з таких випадків стався з мешканцем Санкт-Петербурга, Сергієм, якого правоохоронці зупинили на німецькому автобані, коли він разом з дружиною та дітьми їхав на відпочинок. Співробітники митниці повідомили йому, що з 2014 року в Німеччині діють санкції та ембарго на ввезення товарів з рф. В результаті, йому було повідомлено про конфіскацію автомобіля, а проти нього має бути порушена кримінальна справа.

Унаслідок цього мандрівникові довелося вивантажити всі свої особисті речі на заправці, де його разом з родиною залишили. Автомобіль був відвезений на штрафну стоянку за допомогою евакуатора.