Неприпустимо, щоб транспортні засоби, яким кілька років, покривалися іржею. На жаль, часто виробники економлять на захисті від корозії, через що після недовгої експлуатації сліди псування виникають на певних елементах конструкцій. Всі автомобілі гниють у різній мірі, але деякі під загрозою найбільше.

Сайт «Pro Гроші» розповів про п’ять моделей, що схильні до передчасного покриття іржею.

Mazda 6 II

Проблема була в першого покоління автомобілів і не зникла у другого. Найперше корозія з’являється у вигляді плям на задніх крилах, потім переходить на передні двері та дах. Часто постачальники перед покупкою одразу пропонують клієнтам додатковий антикорозійний захист, бо знають про масові скарги.

Зазвичай причинами швидкого гниття є дрібні камені чи галька, які потрапляють на фарбу, роблять дірки через тонке покриття і вступають в реакцію з металом. Не рекомендується зберігати машину на відкритому повітрі або під непогодою без достатнього захисту.

Renaut Logan

Це бюджетний автомобіль, тож не дивно, що виробник вирішив зекономити на захисті від корозії. Найчастіше вона виникає на підвісках і може пошкодити задні амортизатори. Також характерні місця – кузов і заливна горловина під кришкою бензобака. Антикорозійна обробка обійдеться недешево, враховуючи загальну вартість транспортного засобу.

Ford S-Max I

Перше покоління схильне до іржі на даху через занадто слабке оцинкування. Також проблеми виникають під ущільнювачами дверей та на підвісках, хоч вони не призведуть до таких серйозних наслідків, як у Renaut Logan. Не завадить ретельно перевірити автомобіль знизу перед придбанням і надалі захищати від ударів, подряпин, будь-яких механічних пошкоджень.

Nissan Navara

Цей пікап – один із найбільш схильних до корозії автомобілів у списку. Найбільше іржавих предметів можна знайти під рамою і на підвісці. Гниття вражає також гальма, трансмісію і практично всю вихлопну систему, що небезпечно для керування. Плюс корозія з’являється на даху біля лобового скла і в місці кріплення рейок. Це поширена проблема, але виробник не поспішає її вирішити.

Volkswagen Passat B6

Зауважимо, проблеми фіксують здебільшого в автомобілях, випущених до 2007 року. Типовим місцем іржі є передні крила та задні двері. На самому початку виробництва компанія Volkswagen випускала машини з недоліками в конструкції крил, прилеглих до колісних арок, де накопичувалася вода та викликала корозію. Що стосується кришки багажника, то виробник неправильно спроєктував дверний отвір.