Наприкінці червня Кабінет міністрів України затвердив зміни до правил присвоєння автомобільних номерів, які власники транспортних засобів могли обирати самі під час реєстрації. Про це пише «Стіна».

В Україні безпосередньо взялися за водіїв. Їм збільшують розміри штрафів порушення правил дорожнього руху посилюють покарання порушення. Однак не все так погано, адже перед водіями відкрилася нова приємна нагода.

Згідно з інформацією, тепер під час державної реєстрації транспортного засобу власники мають можливість самостійно вибрати номерний знак або його буквенно-цифрову комбінацію.

Разом з тим, з новим законопроектом буде надано можливість бронювати номерні знаки або буквено-цифрову комбінацію платно, вартість якої становитиме 9 гривень на добу.

Крім цього, Кабінет міністрів встановив ціну вибору номера при реєстрації або перереєстрації автомобіля. Вартість цієї послуги складає 300 гривень, крім платних номерних знаків.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють, що дане рішення забезпечить додаткову гнучкість та варіативність у процесах надання заявникам адміністративних послуг у зв’язку з державною реєстрацією транспортного засобу.

Варто порадувати ще однією інформацією. Тепер можливість продавати автомобілі через додатки «Дія» та Електронний кабінет з’явиться вже у вересні поточного року.