Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у своїх поїздках використовує нову машину управління, зроблену на базі канадського бронеавтомобіля Roshel Senator.

Про це повідомляє видання Час-Дій.

У поїздках фронтом генерал Залужний використовує броньовану спеціально обладнану автівку на шасі канадського БТР Roshel Senator. Це показано у короткому відео на офіційній сторінці Головнокомандувача ЗСУ в Telegram.

Нині автопарк ЗСУ нараховує понад п’ять сотень автомобілів виробництва Roshel Smart Armored Vehicles, один з яких – у Головнокомандувача Валерія Залужного.

На відміну від звичайного бронеавтомобіля, автомобіль Залужного має іншу внутрішню комплектацію. Йдеться передусім про технічне оснащення засобами усіх видів зв’язку, що потрібно для штабної машини такого рівня у період воєнного стану.

Автомобіль має апаратуру для шифрованого телефонного, радіо- та відеозв’язку, прямі захищені радіоканали з Президентом України, Генеральним штабом, підлеглими.

Канадський бронеавтомобіль у своїй основі має повнопривідне двовісне шасі Ford F-550 з 6,7-літровим турбодизильним мотором потужністю 330 кінських сил. Завдяки інноваційному V-образному корпусу Senator максимально підвищує безпеку екіпажу, відбиваючи вибухові хвилі від салону з екіпажем та розсіюючи енергію вибуху.

Бронемобіль витримує атаки стрілецької зброї калібром до 7,62×39 мм API BZ на відстані 30 метрів і має посилену броню дна, що дозволяє захистити пасажирів від вибуху ручних гранат або протипіхотних мін.