Японський автоконцерн Isuzu повністю покинув російський ринок, акції компанії передані місцевій дочірній компанії. Про це повідомляє Kyodo.

У березні 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія призупинила виробництво вантажівок і пікапів на заводі в Ульяновську. Водночас, за даними РБК, підприємство продовжувало виробляти шасі, а японський концерн продовжував виплачувати зарплату співробітникам.

Восени минулого року стало відомо, що Isuzu представив план виходу з росії. У компанії прогнозували, що її збитки від діяльності в росії до кінця 2023 року становитимуть мільярди єн (мільйони доларів), а перспективи відновлення роботи заводу Isuzu в Ульяновську не визначені.

Автоконцерн Isuzu прийшов на російський ринок у 2006 році, підписавши угоду з ВАТ «Северсталь-авто» (у 2008 році компанія була перейменована в «Соллерс»). У 2007 році було створено спільне підприємство «Северстальавто-Ісудзу». Завод Isuzu в Ульяновську працював із 2012 року. У 2021 році з конвеєра зійшло 3,7 тисячі вантажівок, компанія планувала збільшити їх виробництво до п’яти тисяч.