П’яте управління Центру спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України замовило фірмі «Компанія «О Лайне» легковий автомобіль за 1,92 млн грн. Позашляховик Toyota Lаnd Cruiser Prado купили ще в серпні минулого року, але звіт про закупівлю було оприлюднено лише 11 липня, повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі Prozorro.

Деталі угоди невідомі, адже автомобіль придбали за процедурою «Оборонна закупівля».

В автосалонах ціни Toyota Lаnd Cruiser Prado без додаткового обладнання починаються від 1,87 млн. грн.

Кременчуцька «Компанія «О Лайне» на чолі з Віталієм Кононовим належить полтавській «Компанії «Стар Лайн», якою володіє і керує Дмитро Батигін. У 2015-2020 роках Батигін був депутатом Полтавської міської ради від партії «Рідне місто» Олександра Удовиченка.

Уже цього року П’яте управління СБУ замовляло тільки автомобілі спеціалізованого призначення СКС-ТНХ-ПС на базі пікапа Toyota Hilux по 1,91 млн. грн. СКС вказує на фірму-виробника «Спец-Ком-Сервіс».

Навесні три одиниці таких автомобілів замовили у фірми «Гранд Мотор» Тетяни Дерешук і Марії Гвоздьової, яка раніше була міським головою міста Красилів у Хмельницькій області. Цю фірму 2006 року заснував екснардеп від партії «Блок Петра Порошенка» Михайло Гвоздьов.