Бюджетний кросовер Dacia Duster представлено в оновленому вигляді на 2023 модельний рік. Зовнішність змінили зовсім трохи. А технічні зміни вирішили перевірити експерти у ході важливого тесту, інформує OBOZREVATEL.

Фахівці YouTube-каналу km77.com постійно випробовують автомобілі у так званому лосиному тесті. Мета – об’їхати раптову перешкоду на дорозі на високій швидкості та повернутися на початкову траєкторію руху.

Якщо машина чудово слухається керма, не демонструє небезпечної чи непередбачуваної поведінки і проходить тест на досить високій швидкості, випробування вважають вдалим. Не всім автомобілям вдається його пройти.

На нормативній швидкості 77 км/год Dacia Duster 2023 не зумів гідно впоратися із завданням. Пройти випробування вдалося на меншій швидкості – 71 км/год.

Головна причина – надто м’яка підвіска. Це поширене рішення для дешевих автомобілів, які в першу чергу розроблені для поганих доріг у небагатих країнах. Зворотний бік – низький контроль кузова та недостатні налаштування підвіски для швидкого маневрування.