Автомобільні ентузіасти врятували від повної руйнації вінтажні родстери Chevrolet Corvette C1 та C2. Вони понад півстоліття простояли занедбаними в гаражі, пише «Автоцентр».

Автомобілі перебувають у гнітючому стані, що втім не дивно, враховуючи умови зберігання. Дивлячись на Corvette C1, важко сказати, в який колір був пофарбований його кузов і якого він року випуску. На авто немає жодного натяку на лакофарбове покриття. Також відсутні фари та задні ліхтарі, решітка радіатора та хромовані елементи.

Що стосується Corvette C2, то його стан трохи кращий. На кузові є осередки іржі, але вони переважно охопили корму автомобіля. Ще відсутня кришка капота. Через це мотор покритий багаторічним пилом і пташиним послідом. При цьому в обох Chevrolet Corvette збереглися жорсткі дахи.

Експертів такий стан родстерів не збентежив. Вони стверджують, що автомобілі придатні для реставрації, оскільки збереглися практично повністю в оригінальному стані. Деталі, що бракують, цілком можна знайти і встановити. Нагадаємо, що ціни на відновлені раритетні Chevrolet Corvette починаються від 100 000 доларів.