Бачити забуту класику, що виїздить із сараю через десятиліття – дуже цікаво. Це стає ще більш епічним, коли двигун заводиться і автомобіль може рухатись своїм ходом. На відео нижче ми бачимо процес порятунку Dodge 1924 року. Цю 100-річну класику було відроджено після колосальних 83 років зберігання, інформує Wheel News.

Станом на 2023 рік цей дводверний автомобіль стояв у сараї понад вісім десятиліть. Зокрема, його зняли з експлуатації в 1940 році і відтоді його не заводили. Але це не єдине, що приголомшує. Незважаючи на те, що він відправився на зберігання ще до вступу США в Другу світову війну – Dodge все ще в хорошому стані.

Звісно, ​​він брудний, і чорна фарба втратила свій блиск, але мало екзмплярів того року дотягнуло до 21 століття без іржі кузова. Стан цього дводверного автомобіля 1924 року, м’яко кажучи, неймовірний. Ведучому навіть вдалося запустити машину без ремонту двигуна.

Салон також у чудовому стані. Вініл на лавці все ще цілий, а дверні панелі виглядають так, ніби їх можна було б добре очистити. Іржі немає ні на підлозі, ні на панелі приладів. Крім того, все в цього авто здається оригінальним, тому ми дивимося на справжню капсулу часу.

Побудований близько 100 років тому, цей автомобіль був створений коли Dodge все ще була приватною фірмою під назвою Dodge Brothers Company. Автовиробник, заснований у 1900 році братами Доджем і Хорасом Доджем, був проданий їхніми вдовами інвестиційній групі Dillon, Read & Co., яка врятувала Goodyear від банкрутства в 1921 році. Dillon, Read & Co. придбала Dodge Brothers за 146 мільйонів доларів і це була найбільша готівкова операція в історії на той час. У 1928 році Dodge був проданий корпорації Chrysler Corporation шляхом передачі акцій на суму 170 мільйонів доларів.

Цей дводверний автомобіль є частиною серії 116, яку Dodge створював з 1922 по 1925 рік. Він пропонувався в різних стилях кузова і оснащувався 3,5-літровим чотирициліндровим двигуном з плоскою головкою, потужністю 35 кінських сил і трьох-ступінчастою механічною коробкою передач. Серія 116, один із перших автомобілів американського виробництва з повністю сталевим кузовом, розвивала максимальну швидкість до 80 км/год і була доступна з такими опціями, як дверні замки, обігрівач вихлопу та вікнами, що відкидаються. На той час такі опції вважалися розкішшю.