Починаючи з 3 серпня, нові правила складання іспитів на отримання водійського посвідчення будуть впроваджені для жителів України в чотирьох областях: Сумській, Рівненській, Житомирській та Кіровоградській.

Ці зміни, які вже діють у Львівській, Одеській, Вінницькій та Київській областях, мають на меті вдосконалити процес складання іспитів, пише Avtosota.

Зокрема, аудиторії тепер будуть обладнані сучасними технологіями, зокрема, камерами зі звукозаписом, повним покриттям та ідентифікацією FACE ID. Ці надсучасні камери в автомобілях автоматично завантажуватимуть відео на захищений сервер, що унеможливить будь-яке втручання екзаменатора в результати тестування.

Більше того, кандидати матимуть можливість оскаржити свої результати протягом 30 днів, оскільки всі відеозаписи іспитів зберігатимуться протягом цього терміну. Для забезпечення прозорості відеомоніторинг відбуватиметься на трьох рівнях: територіальному, регіональному та національному.

Крім того, система білетів буде оновлена з рандомізованою послідовністю варіантів, що забезпечить справедливий та неупереджений підхід до опитування під час іспитів з водіння. Ці нововведення спрямовані на модернізацію процесу видачі посвідчень та підвищення безпеки дорожнього руху в Україні.