Зростання популярності кросоверів за останні 5 років призвело до того, що для цієї категорії автомобілів складають власні рейтинги навіть частіше, ніж для решти сегментів машин. Черговий ТОП представників класу SUV підготували у Великій Британії, взявши за його основу щорічне опитування «Driver Power».

До десятки увійшли як кросовери з двигунами внутрішнього згоряння, так і гібридними і навіть повністю електричними силовими установками, пише Wheel News.

10 місце – BMW iX

Флагманський електричний кросовер BMW з незвичайним дизайном, незважаючи на свою громіздку вагу в 2,4-тонни, може похвалитися зразковою керованістю, а також тихим та комфортним салоном. Єдиним його недоліком британці називають ціну.

9 місце – Renault Captur

Машина зарекомендувала себе як практична та добре оснащена, привертаючи увагу покупців своєю невисокою вартістю.

8 місце – Jeep Avenger

Перший електричний кросовер у лінійці компанії Jeep, який багато хто називає не справжнім «Джипом». Втім, це не скасовує той факт, що завдяки своїм компактним розмірам та електричній трансмісії він здатний демонструвати відмінну спритність та легкість у міських умовах експлуатації.

7 місце – Skoda Enyaq iV

Ще один батарейний кросовер, але вже від «Шкоди», який встановив суворий стандарт електричних машин цього бренду в майбутньому. Автомобіль має низку спільних деталей з VW ID.4, але типово для Skoda – він простий, практичний і надійний.

6 місце – BMW X1/iX1

У третьому поколінні X1/iX1 перетворився на компактний сімейний кросовер, який пропонує одне з найкращих поєднань практичності, ефективності, керованості та бортових технологій у класі.

5 місце – Lexus NX

Серед незаперечних плюсів цього «паркетника» Lexus у Великій Британії називають загальну чудову якість складання та безліч нових технологій у гібридній версії.

4 місце – Skoda Kodiaq

Цей кросовер Skoda продається вже протягом шести років і став одним з найпопулярніших автомобілів у своєму класі. Останні два роки поспіль Kodiaq отримує нагороду «Найкращий великий кросовер» і не дарма.

Немає майже жодної області, де ця чеська модель не була б чудовою. Вона практична, міцна і має солідне оснащення, в яке входить все, що необхідно як для міських, так і далеких поїздок всією родиною.

3 місце – Hyundai Tucson

Один з найкращих кросоверів у своєму сегменті завдяки просторому салону та 620-літровому багажнику, які затьмарюють такі бестселери як Nissan Qashqai та Seat Ateca, а його мультимедійна система вважається чи не найпередовішою у класі.

2 місце – Land Rover Defender

У Land Rover вирішили переосмислити культовий Defender на сучасний лад і не помилилися. Автомобіль виявився не менш здатним до бездоріжжя, ніж його попередник, але водночас забезпечив належний рівень розкоші в салоні, який наголосив на преміальних якостях бренду.

Практичність залишилася пріоритетом для Defender, тому всередині йому дісталося чимало ящиків та місць для зберігання речей, а також низка корисних функцій.

1 місце – Hyundai Kona

Найкращим кросовером, який можна купити у 2023 році, був названий компактний «паркетник» Hyundai. У новому поколінні він збільшився в розмірах і переїхав на платформу K3, але, як і раніше, доступний як з бензиновим, так і повністю електричним мотором.

Серед головних переваг цієї моделі британці називали просторий та сучасний салон, а також широкий список оснащення, непогану керованість та адекватну ціну.