Заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий анонсує нововведення, які зовсім скоро будуть реалізовані на практиці. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) і номерні знаки, оформлені через портал Дія або Електронний кабінет водія, за бажанням особи можна буде отримати поштою або кур’єром, пише sud.ua.

Також після набрання чинності постановою, яку прийняв 8 серпня Кабінет Міністрів України, посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відділення.

«Ця опція є особливо актуальною в умовах повномасштабної війни росії проти України, коли громадяни нашої держави, проживаючи за кордоном, зможуть здійснити обмін посвідчення водія через Дію або ЕКВ, отримавши пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни», — зазначив Драп’ятий.

Постановою визначено особливості електронної інформаційної взаємодії МВС України з іншими суб’єктами для автоматизації процесу перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС. За його словами, це питання є важливим, зокрема, з огляду на комплексну підготовку до повноцінного впровадження послуги реєстрації автомобіля онлайн.