Toyota не поспішає розганятись і ступає в сегмент електромобілів дуже обережно. Почати вирішили з доступних моделей – ми знайшли найдешевший електрокар Toyota, який можна придбати в Україні замість Camry.

OBOZREVATEL розповідає про електричний автомобіль Toyota bZ3. Це найдоступніший автомобіль у сегменті від японського виробника. При цьому машина зовсім не компактна.

За довжини кузова 4725 мм (колісна база становить 2880 мм), ширини 1835 мм і висоти 1475 мм машину за розмірами можна порівняти з Toyota Camry. Хоча вартість навіть менша.

Ціна Toyota bZ3 в Україні – від 23 000 доларів. При цьому офіційні дилери автовиробника цю машину в нашій країні не продають.

Її ввозять сторонні продавці із Китаю. Саме там нещодавно налагодили виробництво bZ3 для продажу на місцевому ринку. В Україні імпорт китайських електромобілів набирає обертів через високий попит.

Седан Toyota bZ3 розробили разом із BYD. Модель оснащують декількома силовими установками на вибір потужністю 184 та 245 к.с. Батарейний блок ємністю 50 кВтг забезпечує, за офіційними даними, 517 км пробігу. Більший на 65 кВтг – 616 км.