Прес-служба головного сервісного центру МВС повідомила, що фізичні особи в Україні не зобов’язані при реєстрації чи перереєстрації авто надавати довідки з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Відповідну заяву та роз’яснення було зроблено, бо останнім часом в соціальних мережах з’явилось багато інформації відповідного характеру. Розповсюджуються чутки, ніби з 20 серпня 2023 року українці повинні надавати довідки з ТЦК.

Прес-служба головного сервісного центру МВС запевнила, що такі чутки є безпідставними, інформує Wheel News. Інформація виявилася фейком. Не треба довіряти всім дописам, які публікують в інтернеті.

Відповідно до прийнятого регламенту проведення процедури реєстрації та перереєстрації ТЗ довідки з ТЦК повинні надавати лише юридичні особи, а з фізичних осіб жодних довідок не питають. Обидві групи осіб подають документи для проведення процедури, але склад пакетів різний.

Водіям також нагадали, що скоро з’явиться можливість оформлювати угоди купівлі-продажу через додаток «‎Дія». Документи будуть перевіряти в режимі онлайн з паралельною перевіркою авто по базам МВС.

Також технічно планується запустити можливість в «‎Дії» розмитнювати авто. Все готово. Для запуску треба тільки закріпити це право на законодавчому рівні. В планах запустить цю функцію до кінця 2023 року.