Менше тижня тому відбулася офіційна прем’єра нового покоління позашляховика Land Cruiser, який позбавився приставки Prado, отримавши замість неї індекс 250 і одразу два варіанти дизайну. Напередодні у США стартувала рекламна кампанія цієї моделі, в якій розкрили деякі дивовижні параметри новинки Toyota.

Північноамериканський офіс компанії опублікував на своєму офіційному сайті специфікації, що демонструють приблизну витрату палива позашляховика Land Cruiser у комбінованому циклі, інформує Wheel News.

Якщо вірити цій інформації, то в гібридній версії з 331-сильною турбочетвіркою та тяговою батареєю на 1,87 кВт новий Prado споживатиме лише 8,7-літра бензину на 100 кілометрів шляху.

Розкриті показники, як і у випадку з іншими автомобілями, є лише орієнтовними. Актуальні дані, зібрані за різних умов експлуатації, з’являться тільки після того, як новий Land Cruiser пройде процедуру сертифікації за американським стандартом EPA, а потім і європейським.

Втім, щоб перестрахуватися, нерідко автовиробники вказують завищені цифри, тож теоретично витрата нового «Прадо» може виявитися навіть нижче 8,7-літрів на 100 км.

Якщо ці дані підтвердяться, то новий японський позашляховик отримає звання найекономічнішої моделі у своєму класі, де Ford Bronco, Land Rover Defender 110 і навіть Jeep Wrangler 4xe виглядають куди «ненажерливіші», витрачаючи від 11,7 до 13,8 літрів бензину на 100 км у змішаному циклі.