Відомі німецькі автовиробники мають давню репутацію завдяки винятковій інженерній майстерності та високій якості. Проте останнім часом спостерігається падіння надійності, що змушує експертів галузі застерігати споживачів щодо певних моделей. Давайте заглибимось у ці проблемні автомобілі та розберемо проблеми, які їх турбують.

Audi R8, TT та Volkswagen Sharan

Навіть такі преміальні бренди, як Audi та Volkswagen, не застраховані від проблем з надійністю, пише MMR. Колись знамениті Audi R8 і TT, відомі своєю доблестю і продуктивністю, зіткнулися з ускладненнями, які заплямували їхнє становище на ринку.

Так само і Volkswagen Sharan, якому колись довіряли, встиг зажити недоброї слави одного з найбільш проблемних автомобілів – невтішний факт, на який звернула увагу авторитетна агенція TÜV.

Проблеми з двигуном

Двигун BMW N63B44 опинився під невпинним контролем експертів AutoBild. Незважаючи на численні вдосконалення, двигун V8 з подвійним турбонаддувом продовжує боротися з такими проблемами, як підтікання інжектора та гідроудари. Крім того, він здобув недобру славу через свій ненаситний апетит до оливи.

Автомобілі Volkswagen Auto Group (VAG) з 1,8- та 2-літровими двигунами EA888 також мають спільну рису – підвищене споживання оливи. Незважаючи на те, що ця проблема передається через численні покоління, вона виявилася нерозв’язною.

Проблема передчасного зносу ланцюга газорозподільного механізму, що є синонімом зниження довговічності, зберігається навіть у моделях Audi, відомих своєю надійністю.

Ненадійні моделі

Audi A6, що випускався з 2011 по 2018 рік, був визнаний ненадійним вимогливими експертами порталу What Car. Слабкий ланцюг ГРМ у поєднанні з частими електричними несправностями сприяли погіршенню її іміджу. З аналогічними проблемами зіткнувся і Opel, в тому числі його широко популярна модель Astra.

Проблеми з двигуном Opel

Автомобілі Opel, вироблені до 2015 року, особливо з 1,4-літровим двигуном, регулярно стикаються з проблемами, пов’язаними з двигуном.

Прискорене висихання прокладок в теплообміннику призводить до змішування оливи з антифризом.

Сприйнятливість до слабких поршнів, подовжених ланцюгів ГРМ і несправностей системи охолодження ще більше ускладнює випробування.

Інші проблемні німецькі моделі

Кросовери BMW X3, починаючи з 2009 року, зазнали несхвалення німецького автомобільного клубу ADAC через періодичні відмови турбонагнітача та стартера.

Тим часом Mercedes-Benz E-Class, зокрема модель E200, стикається з проблемою застарілих ланцюгів ГРМ, схожих на велосипедні ланцюги.

Електричні збої постійно дошкуляють Mercedes-Benz A-Class, починаючи з 2018 модельного року. Власники Mercedes-Benz GLA після 2012 року випуску також стикаються з проблемами, пов’язаними з ланцюгом ГРМ.

Недоліки контролю якості та збірки

Окрім механічних проблем, німецька автомобільна промисловість стикається з проблемами при складанні. Розбіжності у вирівнюванні кузова, скрипучі панелі, від’єднані пластикові компоненти та несправна електроніка перетворилися на прикру норму. Навіть такі розкішні марки, як Maybach, опинилися в пастці цих дефектів.

Занепад німецької автомобільної промисловості помітний у зростанні кількості моделей, що мають проблеми з надійністю. Від Audi і BMW до Opel і Mercedes-Benz – різноманітні бренди стали свідками того, як їхня колись бездоганна репутація була затьмарена проблемами з двигунами, електрикою та неякісною збіркою.

Потенційним покупцям автомобілів варто прислухатися до думок експертів і враховувати досвід інших, щоб приймати зважені рішення і таким чином уникнути купівлі проблемних німецьких моделей.