Ставлення до корейських автомобілів за останні 10 років дуже змінилося, причому настільки, що деякі моделі автопрому цієї країни тепер навіть називають найкращими у своїх сегментах. Одна з них – середньорозмірний седан, який обходить по багатьох якостях навіть таких грандів цієї категорії, як Toyota Camry і Honda Accord.

Йдеться про модель Kia K5. Аналітики авторитетного американського видання US News оцінили цю модель Кіа за кількома шкалами, в кожній з яких 4-дверка удостоїлася відмінних балів, пише Wheel News.

Так, наприклад, загальна оцінка машини склала 8,3 бала з 10, опинившись другою серед найкращих у класі. Безпека машини взагалі удостоїлася 9,5-балами з 10, тоді як за надійність K5 отримав 84 бали зі 100. В обох останніх випадках це краще, ніж оцінки Toyota Camry і Honda Accord.

Єдині категорії, в яких автомобіль поступився своїм прямим конкурентам, стали продуктивність та якість інтер’єру (7,5 балів із 10).

Завдяки таким хорошим результатам Kia K5 завоював одразу дві нагороди в 2023 році: «Найкращий автомобіль середнього розміру за свої гроші» та «Найкращий середньорозмірний автомобіль для сімей».

В Україні свіжих Kia K5 не так багато, але на вторинному ринку можна найти варіанти з малим пробігом від 800 000 грн.