Електрокари починають міцно вплітатися у звичайні життя мешканців багатьох країн. Це робиться задля збереження природи та охорони навколишнього середовища. Зачепила ця тенденція і Україну і, незважаючи на труднощі з електрикою через війну, мешканці нашої країни не бояться купувати електромобілі. Більше того, пенсіонери також залучаються до цієї справи. Ще кілька років тому стало відомо, що український пенсіонер створив свій електромобіль, пише Znaj.ua.

Для Василя Тертеки часті 25-кілометрові поїздки на пасіку – нелегке завдання, для цього необхідний комфортніший транспорт, ніж велосипед. Основою послужив старий електричний мопед, на який поставлений металевий каркас та полікарбонатний кузов. Здавалося б, що купівля електрокара — це велика витрата коштів, але Василь зумів заощадити на цьому.

Повідомляється, що загальні інвестиції у проект склали на той момент 1300 євро. Запас ходу — 100 км, зарядка коштує всього 2 грн. Інакше кажучи, автомобіль їздить практично безкоштовно.

Так, він не виглядає як конвеєрний екземпляр, але це тут і не потрібно. Те, що автомобіль виглядає дивно — факт, але своє завдання сповна виконує.

Ось до таких винаходів доводиться вдаватися в країні, де пенсіонери не можуть дозволити собі доступний транспортний засіб.