Кількість угод купівлі/продажу нових дизельних легковиків в Україні у липні зросла на 45% порівняно з аналогічним періодом минулого року, досягнувши позначки у 5,3 тисячі одиниць. Це може бути вказівкою на те, що сприятливий інтерес до дизельних автомобілів серед українців все ще існує, навіть у контексті обмежень з новими стандартами щодо викидів.

Європейська тенденція до зниження попиту на дизельні автомобілі в Україні теж знайшла своє відображення, але не дуже сильно вплинула на вибір українських автолюбителів, пише «АвтоГІД». Однією з можливих причин такого стійкого інтересу є наявність широкого спектра моделей кросоверів серед дизельних варіантів.

ТОП-10 найпопулярніших дизельних автомобілів, що були куплені українцями на порталі AUTO.RIA в липні, надає цікаву картину вибору автолюбителів. Лідером списку став Renault Duster, який здобув симпатії 321 покупця. Toyota Land Cruiser Prado йде другим з результатом 134 проданих одиниць. Третю сходинку у ТОП-10 посів Skoda Kodiaq зі 112 проданими автомобілями.

Volkswagen Touareg займає четверте місце, зареєструвавши 96 продажів, тоді як Renault Express, BMW X5 і Peugeot 3008 підтвердили свою популярність, розташувавшись відповідно на п’ятому, шостому і сьомому рядках рейтингу. Завершують ТОП-10 дві моделі від BMW та дві від Toyota – BMW X6, Toyota Land Cruiser і Lexus LX.