У Ford вирішили відмовитись від виробництва деяких популярних недорогих моделей. Лінійку скоротять до 2025 року, продовжуючи обрану стратегію останніх років. Однак вільні місця у модельному ряді займуть новими машинами.

Про виробничі плани Ford повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на Autoevolution. Скорочення торкнеться кросоверів Ford Escape та Edge, а також фургона Transit Connect. Ці машини зникнуть із шоу-румів компанії до 2025 року.

Можливо, це також стосується кросовера Ford Kuga, який є європейським варіантом Escape. У компанії не бачать подальшої доцільності у виробництві машин із двигунами внутрішнього згоряння.

Їх наразі вважають нерентабельними. До того ж, продажі падають. У компактних кросоверів частину попиту відібрав новий Bronco Sport, побудований на спільній з Escape/Kuga платформі. А Transit Connect доводиться боротися на ринку з більшими фургонами Ford, серед яких є електричний варіант.

Загалом вільні з 2025 року місця у модельній лінійці вирішено зайняти електрокарами. На їхню розробку пустять кошти, зекономлені на відмові від виробництва нерентабельних машин із бензиновими та дизельними двигунами.