Бувають ситуації, коли компаніям доводитися знімати з продажу певну марку авто. На це впливають багато факторів, але вирішальним є низькі продажі.

Такі автомобілі можуть бути більш доступними, ніж раніше або навпаки, стануть дорогою класикою, яку вже не можна буде купити. Експерти Edmunds склали список найбільш відомих моделей, які будуть зняті з виробництва цього року, повідомляє OBOZREVATEL.

Chevrolet Bolt EUV

Chevrolet Bolt EV з’явився у 2017 році та став великим кроком вперед для електромобілів завдяки своїй відносно низькій ціні, просторому салону та великому запасу ходу. Компанія оновила дизайн авто та збільшила запас ходу у 2022 році.

Припинення виробництва Bolt є несподіванкою, враховуючи хороші продажі, але материнська компанія Chevy GM це робить через виготовлення електричних позашляховиків за допомогою нових технологій.

Mazda CX-9

Позашляховик CX-9 є найбільшим сімейним автомобілем Mazda з 2007 року. Авто має легку динаміку водіння та розкішний дизайн інтер’єру, який нічим не поступається салонам машин брендів класу «люкс». Але великі розміри та тісний третій ряд не підходить для великих сімей. Тому компанія створила CX-90, це повністю перероблене авто з покращеним третім рядом та салоном преміум якості.

Dodge Charger та Challenger

Хоча ці авто досі популярні, компанія Dodge Stellanits вирішила зняти їх з виробництва, тому що переходить до виготовлення лише електромобілів. Challenger і Charger мають гарний зовнішній вигляд, комфортний салон та потужний двигун V8.

Mercedes-Benz C-Class і E-Class

Кабріолети мають стильний вигляд та якісний салон. Хоч покупцям й подобаються такі авто, але компанія вирішила зняти з продажу дводверні моделі Mercedes C-Class і E-Class. Компанія скорочує виробництво газових двигунів та розширює ряд електричних моделей.

Audi R8

З 2008 року R8 став головним автомобілем Audi. Двигун V10 від Lamborghini розганявся від 0 до 100 км/год за 3,0 секунди. Авто виділяється серед інших своїм вишуканим дизайном, комфортною їздою та чудовою якістю збірки. Припинення виробництва R8 є результатом рішення Audi створювати електромобілі.