Світловий день скорочується, сутінки настають раніше. Українським водіям потрібно бути готовим до невеликих, але важливих сезонних змін у Правилах дорожнього руху.

З 1 жовтня починає діяти обов’язкове для всіх правило ПДР про ввімкнені денні ходові вогні під час їзди поза населеними пунктами, нагадує NewsWall. За невиконання цього правила на водіїв чекають штрафи. У разі порушення буде складено протокол за ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф за цією статтею становить від 425 до 510 грн.

Що прописано в ПДР

У пункті 9.9 ПДР зазначено, що з 1 жовтня до 1 травня на всіх автомобілях, що пересуваються поза населеними пунктами, мають бути ввімкнені денні ходові вогні. Це правило поширюється на всі види транспортних засобів, зокрема, і на двоколісні. Якщо в конструкції транспортного засобу відсутні денні ходові вогні, необхідно ввімкнути ближнє світло фар.

Під час їзди поза населеним пунктом в умовах недостатньої видимості, необхідно вмикати протитуманні фари або дальнє світло. Нагадаємо, що це правило діятиме до 1 травня, з цієї дати їзда без денних ходових вогнів за містом порушенням не є.