З припиненням виробництва Opel Insignia та Ford Mondeo сегмент основних седанів середнього розміру в Європі скорочується. Поки Mazda6 трохи зачекалась оновлень, нещодавно представлений Volkswagen Passat продаватиметься виключно як універсал. На щастя, Skoda залишить звичайний Superb для наступного покоління, щоб конкурувати зі стильним Peugeot 508, оновленим на початку цього року, пише MotorCar.

Технічно чеський флагман – це більш практичний ліфтбек, ніж традиційний седан з кришкою багажника. Шанувальники бренду запам’ятають, що друге покоління сучасного Superb було і хетчем, і седаном водночас, пропонуючи незвичайну систему Twindoor, що дозволяє власникам відкривати багажник або весь люк.

Технічні характерстики

У липні Skoda оголосила про технічні характеристики Superb в кузові універсала, а тепер справа дійшла до ліфтбека.

Майбутня модель четвертого покоління навіть більша за свою попередницю, оскільки її було збільшено на 43 міліметри до 4912 мм. Висота зросла на 12 мм до 1481 мм, тоді як ширина та колісна база залишилися незмінними: 1834 мм і 2841 мм відповідно.

Завдяки збільшеній площі новий Superb має додатковий простір над головою на 11 мм і додатковий простір на 6 мм позаду порівняно з моделлю, яку він замінює. Вантажний об’єм збільшується на 20 літрів до гігантських 645 л із встановленими задніми сидіннями.

Дизайн

Еволюція дизайну автомобіля сегмента D може похвалитися різноманітними аеродинамічними налаштуваннями, які зменшили коефіцієнт лобового опору до 0,24.

Skoda поки що не демонструє інтер’єр ліфтбека, але він повинен бути майже ідентичним інтер’єру універсалу Superb Combi з окремим 13-дюймовим сенсорним екраном, 10-дюймовою цифровою панеллю приладів і трьома поворотними циферблатами з вбудованими 1,25-дюймовими дисплеями. Останній має назву Smart Dials для доступу до різноманітних функцій без використання великого екрану. Вперше в Superb доступний додатковий проекційний дисплей.

Окрім звичайних комплектацій Sportline і Laurin & Klement, оновлена модель продаватиметься у менших версіях Essence та Selection, тоді як старі комплектації Active, Ambition і Style зникнуть. Офіційна презентація запланована на листопад, коли Skoda також представить кросовер Kodiaq.