Війна в Україні призвела до великих змін в сфері виробництва різних товарів. І автомобілі є її важливою складовою. Хоча Україна не була автомобільною державою в повному розумінні цього слова, проте певні процеси відбувалися. Зараз не будемо заглиблюватися в питання, які помилки були допущені в розвитку автомобільної галузі. Wheel News розповів про автомобілі, які продовжують виготовлятися під час війни.

Підприємство «Єврокар»

Розташоване в с.Соломоново в Закарпатській області. Перевагою для продовження діяльності в складних умовах війни стало саме географічне розташування. Тож підприємство продовжує функціонувати.

На «Єврокар» складають машини різних марок. Розвинута логістика сприяє цьому: близьке розташування до кордону, контакти з закордонними виробниками, залізнична колія євростандарту. На підприємстві виготовляють автомобілі:

  • Skoda з 2002 р.;
  • Volkswagen з 2003 р.;
  • Audi з 2004 р.;
  • Seat – Leon, Altea, Toledo з 2006 р.

Ці марки автомобілів виходять з конвеєра для українського ринку. В 2011 році підприємство розширило діяльність. Для цього відбулася модернізація та переоснащення ліній для зварювання та фарбування кузовів. Наразі вони не використовуються.

Концерну ЗАЗ не так пощастило з місцем розташування. Через це діяльність призупинена. Від цього моменту підприємство «Єврокар» стало не просто найбільшим, а єдиними виробником в автомобільній галузі України.