Багато автовласників мають звичку залишати свої машини з вивернутими колесами під час паркування або в результаті маневрів, або цілеспрямовано. Дехто вважає, що це ускладнює евакуаторам можливість забрати свої машини, але насправді сучасні евакуатори з такими машинами проблем не мають. Вони легко зможуть завантажити автомобілі на евакуатор навіть якщо колеса вивернуті.

Проте паркування з вивернутими колесами може спричинити проблеми іншим водіям. Це може зайняти додаткове місце для паркування, ускладнюючи маневрування інших людей. Повернувшись до машини та виявивши, що вона затиснута або заблокована через своє розташування, може бути неприємно.

Паркування з повністю вивернутими колесами може бути особливо проблематичним для автомобілів, оснащених гідропідсилювачем керма, пише Hyser. Підвищене навантаження на насос гідропідсилювача рульового управління може призвести до передчасного зношування та потенційного виходу з ладу. Це також може скоротити термін служби ШРУСів та створити додаткове навантаження на компоненти підвіски автомобіля.

Для автомобілів з електропідсилювачем керма можуть виникнути аналогічні проблеми, так як у них все ж таки є гідравлічні компоненти і ланцюги, які можуть натягуватися при максимальному повороті коліс.

Щоб уникнути цих проблем, краще при паркуванні включати передачу або використовувати гальмо стоянки, а не покладатися на положення керма. Це може допомогти захистити компоненти кермового керування та підвіски вашого автомобіля та запобігти непотрібному зносу.