На автозаводі Горького свого часу випускали ГАЗ-23. Це була не просто автівка для широкого загалу. Її розробляли для супроводу кортежів та виконання спецзавдань. Колись було робоче авто, а тепер раритет за неймовірною ціною.

На сайті Auto.ria виставили на продаж «Волгу», якій 61 рік. В роки, коли ця модель активно використовувалася, вона мала назви: «Волг КДБ» або ж «доганялка». В Будь-якому випадку машина була спеціального призначення.

ГАЗ-23 оснащена двигуном V8. Розгін до сотні займає всього 16 секунд. Цей показник значно перевищує інші моделі. Стандартна «Волга» розганяється на 18 секунд довше, а відома всім «Чайка» на 2 секунди. В загальному максимальна швидкість становить 170 км/год.

До речі, машина була досить складна в управлінні. Для неї водіїв спеціально готували. Та ще й фізична підготовка мала бути на відповідному рівні, тож відвідування спортзалу та заняття спортом були обов’язковою програмою.

Машина використовувалася в інтенсивному режимі. Доганяти, на швидкості маневрувати — все було. Саме тому в багажнику завжди були додаткові колеса для заміни. Для потреб КДБ було зібрано 603 екземпляри з 1962 по 1970 рік.

Більшість машин були зношені, багато пропало, але одну з таких виставили на продаж. Взагалі, таких машин залишилося всього 19. І ось одну з них продають в Києві за 136 000 доларів.

Автомобіль з оригінальною АКПП та оригінальним двигуном V8 об’ємом 5,5 л. Потужність складає 195 к.с. Триступінчаста автоматична трансмісія запозичена у «Чайки», однак для конспірації залишили звичайний важіль від МКПП ГАЗ-21.

Саме ця машина в КДБ не працювала, тому вона має нормальний технічний стан. На момент купівлі в неї був номер 54-87 ЮБЯ. За цими даними перших 20 років в після свого випуску вона їздила в Зеленограді та виконувала кур’єрську роль.