Днями у столиці вдалося сфотографувати досить цікавий автомобіль Renault – це модель Megane у варіанті розвізного фургона. Причому з першого погляду це звичайний універсал, проте, якщо придивитися, то помічаєш відмінності.

Це піднятий на кілька сантиметрів дах, який збільшує місткість вантажного відсіку. Зазначимо, що для універсалів на базі Megane II об’єм багажника варіюється від 520 до 1600 літрів (при складених задніх сидіннях). Вантажопідйомність фургона складає 490 кг, а споряджена маса – 1325 кг, пише «Автоцентр».

У нашому випадку розвізний фургон Megane 2005 року випуску. Машина оснащена 1,5-літровим дизельним двигуном потужністю 86 к. с. Цей двигун також пропонувався і в 103-сильному варіанті. Останній забезпечував максимальну швидкість 185 км/год.

Зазначимо, що модель Renault Megane другої генерації дебютувала 2002 року, а 2003-го отримала престижне звання Car of the Year. Автомобіль протримався на виробництві до 2008 року. У Франції випускали лише автомобілі з кузовом хетчбек, седани робили у Туреччині, а універсали – на підприємстві в Іспанії.