Компанія Hyundai представила новий Santa Fe, який успішно дебютував в Європі. Якщо подивитися на нього та на попередню його версію, то можна побачити повне переосмислення форм, дизайну. Авто претендує стати одним з найкращих позашляховиків, пише Wheel News.

Новий кузов виглядає велично та шикарно. В США він вважається середньорозмірним, проте він великий. При порівнянні з попередньою моделлю можна побачити, що колісна база розтягнута. Це забезпечило збільшення простору в салоні. Також це стало можливо завдяки квадратній формі кузова. Досить нагадує Discovery.

Менеджер по дизайну технічного центру Hyundai Motor Europe наголосив, що різка зміна стилю викликана іншою мотивацією. Вони прагнули виділити позашляховик 5 покоління з ряду спортивних авто. А ще Santa Fe 4 покоління немає того попиту, який би хотіла компанія, тому потрібне було повне переосмислення моделі.

Для покращення аеродинамічних особливостей авто були зроблені спеціальні вентиляційні отвори, а також активні охолоджувальні жалюзі в передньому бампері. Вертикальна задня частина також виконана з урахуванням аеродинамічних особливостей, хоча лінія даху дещо низька для такої типу авто.

Оновлений Hyundai Santa Fe 5 покоління має оптику з H-подібним малюнком, який є в стилі піксельного освітлення. Інтер’єр отримав можливість розкладання середнього ряду сидінь. Це значно полегшує доступ до задніх сидінь.

З водійського місця все виглядає шикарно. Великий вигнутий екран, чітка графіка — все на вищому рівні. За бажанням задні сидіння можна скласти, тоді ви отримуєте або великий багажник, або місце для відпочинку на природі чи в подорожі. Обсяг багажник 725 л. Це на 91 л більше, ніж в попередника.

Hyundai Santa Fe пропонується для європейської лінійки з двома типами двигунів. Перший — гібридний з турбонаддувом, об’єм 1,6 л та 178 к.с. Другий — 1,6-л турбобензиновий гібрид з потужністю 158 к.с. Працюють в парі з 6-ступінчастою АКП.

Продажі нового Hyundai Santa Fe планується розпочати в першій половині 2024 року.