Porsche анонсувала нову версію культового спорткара – Porsche 911 GT3 R rennsport. Вже зрозуміло, що в його основу ліг трековий Porsche 911 GT3 R, але версія rennsport істотно доопрацьована. В очі кидається велике антикрило: воно і у вихідника не маленьке, але в rennsport з’явилася нижня горизонтальна планка, а вертикальні планки вже зовсім не тонкі ніжки, як у звичайного GT3 R.

З кузовних панелей GT3 R залишилися тільки капот і дах, решта виконана з карбону. Колісні диски нові – розмірністю 18 дюймів від компанії BBS.

Двигун теж доопрацювали: опозитний агрегат об’ємом 4,2 л отримав нові поршні та розподільні вали, а також нову прошивку. У результаті потужність складає 620 л. – На 55 л.с. більше, ніж у GT3 R. Машину можна заправляти як звичайним бензином, і синтетичним паливом. Двигун працює в парі з 6-ступінчастою секвентальною коробкою передач, а задній задній.

На Porsche 911 GT3 R rennsport не можна виїжджати на дорогу загального користування (на це власне вказує слово rennsport — версія створювалася для треку та гонок), пише T4. У салоні лише один спортивний ківш-сидіння з 6-точковими ременями безпеки. Додатковий захист у разі перевертання забезпечить трубчастий каркас безпеки. Головний дисплей отримав іншу графіку, а біля стійок з’явилися додаткові екрани, на які виводиться картинка з камер заднього виду (вони встановлені замість традиційних дзеркал).

Всього випустять 77 екземплярів Porsche 911 GT3 R rennsport, ціна кожного починається від позначки 1,046 млн доларів.