Французька компанія Renault готується розширити свою лінійку електромобілів двома новими моделями, натхненними ретро-стилем: ультракомпактним хетчбеком R5 і кросовером 4. Останній обіцяють представити у 2025 році. Як він виглядатиме, і чого чекати від його технічного оснащення розповіли журналісти видання “CarsCoops”, пише Wheel News.

Незалежний дизайнер цього американського порталу підготував комп’ютерну візуалізацію відродженого Renault 4. Рендери готувалися з оглядкою на офіційні тизери та минулорічний концепт-кар.

У прототипу серійний “Рено 4” у сучасній обгортці запозичить загальний стиль, включно з чорною радіаторною решіткою та вертикальними задніми ліхтарями, але отримає традиційніші рішення, включно з колесами меншого діаметру, звичайними дзеркалами, а не дзеркалами-камерами, простими дверними ручками та більш стриманим обвісом.

“Товарний” кросовер має зберегти розміри шоу-кара, отримавши довжину в 4,1-метра, а також колісну базу, що розтягнулася на 2,6-метра, що відправить його в сегмент компактних SUV B-класу.

Крім того, Renault 4 стане найменшим “паркетником” компанії, відібравши це звання у Captur.

Машину побудують на новій електричній платформі CMF-BEV, що дає змогу розмістити в салоні до п’яти осіб. Інформації про потужність силової установки, а також ємності тягової батареї для цієї моделі немає, але раніше в Renault натякали, що запас ходу цієї моделі може скласти до 400 кілометрів.