У Токіо на автосалоні Japan Mobility Show дебютувала нова Honda Prelude. Це концепт-кар, але представники японської компанії заявили про намір запустити купе у виробництво. Подробиці новинки розкрили на офіційному сайті Honda, повідомляє «Фокус».

Нова Honda Prelude дещо більша за всіх своїх попередників. Габарити авто не вказані, але довжина явно перевищує 4,5 метра.

Прототип Prelude вирізняється елегантним дизайном з довгим капотом і вигнутим дахом і в профіль більше нагадує купе Honda Civic 9 і 10 поколінь. Виражений «ніс» підкреслений діодною смугою. Ззаду встановлено загострений спойлер.

Про те, що концепт-кар Honda Prelude близький до серійної моделі, свідчать дрібні деталі на кшталт традиційних дзеркал заднього виду (а не камер) або гальм Brembo, що видніються крізь шпарини у 20-дюймових дисках.

Салон Honda Prelude не показали — він захований за тонованим склом. Тримають у секреті і характеристики Honda Prelude — заявлено лише, що купе буде електричним.

Нагадаємо, що недороге передньопривідне купе Honda Prelude випускали з 1978 по 2001 роки. Загалом побачили світ п’ять поколінь моделі. Це була одна з перших у світі моделей з керованими задніми колесами.