Google Maps – це найпотужніший картографічний і навігаційний інструмент, який дає змогу знайти практично будь-яке місце на карті та дослідити його за допомогою функції Street View.

Не так давно завдяки цьому сервісу ентузіасти виявили автомобіль Volvo S80, припаркований на крихітному острівці посередині озера. Стверджується, що машина стоїть там уже понад 8 років. Але версії про те, як вона там опинилася, сильно різняться, пише Wheel News.

Йдеться про машину 2001 року випуску, яка перебуває на маленькому штучному острові із землі та каміння в місті Оттава, США (штат Іллінойс) з 2015 року. Існували припущення, що це якась промокомпанія для фірми, що займається продажем приватних островів, але це не зовсім так.

Седан був припаркований на цьому місці ще до того моменту, поки простір навколо не перетворився на величезне озеро, і приїхав автомобіль туди на своїх чотирьох колесах.

За однією з найдостовірніших версій, чи то заради жарту, чи то для того, щоб покарати власника S80, який заважав роботі будівельної техніки, водії екскаваторів акуратно прокопали ґрунт навколо Volvo, а землю з цього місця використовували для побудови теплопроводу неподалік.

Вибратися з пастки невисокому шведському седану своїм ходом не вдалося, а після того, як кар’єр заповнила вода, зробити це було вже неможливо.

У підсумку зараз це місце позначено на карті як острів Volvo.