Днями в українських ЗМІ розлетілася новина про те, що Toyota готує «дуже дешевий» позашляховик, який може отримати назву Hilux Champ. Проте жодне видання не написало, скільки ж коштуватиме ця новинка.

CarDiagram вирішила розібратися, скільки коштуватиме «дуже дешевий» позашляховик Toyota Hilux Champ.

Скільки коштуватиме Toyota Hilux Champ

Новину про начебто бюджетну новинку від «Тойота» можна знайти, наприклад, на сайті Oboz. Але жодної інформації про ціни немає. Тоді ж як можна стверджувати, що позашляховик буде «дуже дешевим»?

Проте, як з’ясувалося, інформацію було поширено з американського сайту Carscoops. І ось там немає жодного слова про «дуже дешевий» позашляховик. Американські журналісти лише відзначили, що це може бути найбільш доступна версія в лінійці пікапів Hilux. І це вже зовсім інша справа.

Тож скільки може коштувати Toyota Hilux Champ, скажімо, в Україні? Спочатку подивімось, скільки загалом коштують пікапи Hilux в українських дилерів. За найбільш доступну комплектацію – Business – просять від 38 тисяч доларів.

Як бачимо, Toyota Hilux – це, в принципі, недешевий автомобіль. І навіть, якщо Hilux Champ буде найбільш доступною версією пікапа, це зовсім не означає, що він буде дуже дешевим. Він може коштувати 30-35 тисяч доларів. І це все одно робить Hilux Champ найдоступнішим пікапом в лінійці.

Тож, як то кажуть, розходимося, дуже дешеві позашляховики Toyota скасовуються.

Що відомо про Toyota Hilux Champ

На сьогодні Toyota Hilux Champ знаходиться на стадії концепту. У продажу позашляховик має з’явитися у 2025 році.

Новинка увійде до лінійки наступного покоління Hilux. Це буде спрощена версія пікапа, яка матиме базові характеристики та мінімальний набір обладнання. Саме це має зробити її найбільш доступною версією моделі.

Власне, це вже буде не пікап, а шасі для малого та середнього бізнесу, який зможе встановлювати на нього необхідне обладнання. Навряд чи така версія Hilux буде цікава звичайним покупцям.

Характеристики Hilux Champ поки невідомі. Але очікувати від робочої конячки якихось сюрпризів не варто. Скоріш за все, під капотом буде 2,4-літровий дизельний мотор, який працюватиме в парі з 6-ступінчастою «механікою». Принаймні такий силовий агрегат зараз має найбільш доступна версія Hilux в Україні.