Так вже склалося, що «з рук» машину купує більша частина українських автолюбителів. При цьому не всі розуміють, на що варто розраховувати в реальності. Експерт поділився оглядом збірки Toyota Yaris 2010-2020 років і його головними перевагами та недоліками, пише Wheel News.

Що стосується переваг, то хетчбек має цілком прийнятну ціну відповідно до своїх характеристик і оснащення. Щодо технічної частини особливих нарікань не викликає, але за умови своєчасної заміни розхідників. Особливий наголос експерт зробив на стійкості лакофарбового покриття до корозії. Тим не менш, перевіряти та обробляти кузов все-таки потрібно.

З іншого боку, не обійшлося й без вад. Пошук комплектуючих та розхідників може затягнутися. Дорожній просвіт 140 мм і компактне багажне відділення серйозно обмежують його експлуатаційні можливості. Є питання і до шумоізоляції, а також у тому, що склоочисник залишає більшу частину лобового скла неочищеним. Крім цього, літровий двигун взимку може не справлятися з прогріванням салону. Щодо двигунів, деякі «болячки» у них, безумовно, є, але при належному догляді та використанні правильного палива проблем з ними не буде, як і з трансмісією.