Ще навесні Opel Corsa 2024 пережила плановий рестайлінг. Тепер же автомобілю дістався новий гібридний силовий агрегат, який був розроблений головною корпорацією Stellantis. До речі, всі доопрацювання йдуть автомобілю на користь, оскільки його продажі йдуть в гору.

Наразі Corsa є найпопулярнішою моделлю німецької компанії на європейському ринку, пише Wheel News. Продажі автомобіля з січня по жовтень поточного року зросли на 16 відсотків. Однак до Dacia Sandero “німець” все одно поки що не дотягує. Допомогти впоратися з румунською моделлю може новий гібридний агрегат. В його основі лежить 1,2-літровий наддувний двигун, який генерує 100 к.с. потужності при 205 Н*м крутного моменту або 136 к.с. при 230 Н*м тяги.

У тандемі з ДВЗ працює гібридна 6-діапазонна коробка передач з двома зчепленнями. В її корпус вбудовані 48-вольтовий електричний мотор, що видає 28 к.с. і 55 Н*м, а також блок силової електроніки. Завдяки застосуванню цієї трансмісії автомобіль став витрачати на 1 літр палива менше на кожні 100 км шляху. Також знизився рівень викидів вуглекислого газу. Таким чином, податкове навантаження на європейського водія буде меншим. Крім того, в моторній лінійці машини також є повністю “зелена” версія.