Міністерство внутрішніх справ України внесло нові вимоги до бажаючих отримати водійські права, ускладнюючи процедуру їх отримання та підвищуючи відповідальність. Тепер усіх претендентів на водійські права закликають готуватися до іспитів докладно, оскільки процес став більш вимогливим, пише SUV News.

Для тих, хто вибирає отримання знань через автошколу, обіцяють спростити шлях. Під час навчання в автошколі претенденти будуть вивчати структуру транспортних засобів, правила водіння та проходити курс надання першої медичної допомоги відповідно до законодавства про безпеку дорожнього руху.

Для категорії “В” (легкові автомобілі) час теоретичного навчання складатиме 64 години, а для практичного навчання на авто з механічною коробкою передач – 40 годин, а на автоматі – 38 годин. Відзначається, що тривалість одного заняття становить 45 хвилин.

Ці нові вимоги спрямовані на зроблення процесу навчання більш глибоким, підвищення рівня підготовки майбутніх водіїв та, таким чином, покращення безпеки дорожнього руху.