Найпопулярніший кросовер у лінійці компанії Hyundai на світовому ринку – компактний паркетник Creta – готується пережити оновлення. Напередодні стало відомо про те, коли варто чекати появи такого автомобіля, а також деякі цікаві подробиці щодо змін у цій моделі.

Згідно з новою інформацією, прем’єра реформованої Creta відбудеться на початку 2024 року (орієнтовно у січні). У продаж модернізований кросовер надійде через місяць. Першим ринком йому стане індійський.

Передбачається, що екстер’єр машини зазнає значних змін і черпатиме натхнення з позашляховика Palisade.

Основні зміни відбудуться з передньою частиною «паркетника», якій дістанеться зовсім нова радіаторна решітка з кубоподібними деталями і вертикально розташовані фари з роздільним малюнком, а також світлодіодні ДХО в стилі того ж «Палісад». Передній бампер також оновиться, тоді як бічний профіль швидше за все залишається без змін.

Що стосується корми машини, то на неї чекає поява нещодавно розроблених світлодіодних ліхтарів і модернізованого бампера.

Габарити автомобіля залишаться незмінними, а в салоні буде встановлена ​​повністю цифрова комбінація приладів діагоналлю 10,25-дюйма, яка раніше дісталася оновленому Seltos.

У список оснащення нової Creta також увійдуть: бездротова зарядка для смартфона, клімат-контроль, акустична система Bose, панорамний люк у даху, зарядки USB Type-C для задніх пасажирів, система електронного контролю стійкості, моніторингу тиску в шинах, а також датчики паркування та шість подушок безпеки.

Технічно Creta залишиться незмінною і в Індії продаватиметься з тією ж лінійкою двигунів, що й раніше, включаючи 1,5-літрові бензинові та дизельні мотори на 115 «сил». Втім, як один з нових агрегатних варіантів для неї називають також 1,5-літровий бензиновий турбомотор від Verna, що видає 160 кінських сил, агрегатований коробкою передач DCT.

Повноцінні подробиці про те, як зміниться Creta з оновленням, стануть відомими не раніше за початок наступного року.