В минулому столітті популярними буди автомобільні виставки, що проходили на березі моря. Міжнародні автобусні тижні в Ніцці були шансом всіх країн позмагатись у величі свого автопрому. На таких заходах побудував і український транспорт. Відомо, що автобуси ЛАЗ навіть ставали найкращими в Європі, пише Wheel News.

Кожні два роки на середземноморському курорті у Французькій Рив’єрі зустрічались найвідоміші виробники громадного транспорту. На набережній стояло сотні розкішних нових автобусів.

В 1968 році ЛАЗ приїхав сюди вперше. Саме тоді прем’єра стала тріумфальною для львів’ян, адже вони увезли додому відразу шість нагород. ЛАЗ дійсно вразив жюрі XVIII Міжнародного автобусного тижня.

ЛАЗ «Україна-67» став черговим автобусом львівського заводу, але вже з удосконаленими технологіями. Адже до цього було випущено модель «Україна-1» (відомі також як «Україна-61»).

Зібрав всі європейські нагороди: як в 1967 році український автобус ЛАЗ переміг на виставці

Автобус був туристичним або міжміським та мав пневмопідвіску, що робила автобус витривалим на будь-яких дорогах.

Автобус мав заднєрозташування двигуна, ним стала потужна V-подібна «вісімка» на 180 к.с. Автобус швидко розганявся до 100 км/год, що для 8-тонної машини було гарним показником.

В салоні автобуса були всі умови для комфортної подорож: сервоприводи в управлінні, система вентиляції, гардероб для верхнього одягу та умивальник, сидіння з підголівниками. В багажному відсіку було багато простору для речей.

Зібрав всі європейські нагороди: як в 1967 році український автобус ЛАЗ переміг на виставці

Автобус отримав безліч нагород на тодішній виставці:

  • Приз президента Франції;
  • Гран-Прі та Кубок оргкомітету – за технічні випробування Два Великі призи відзнаки;
  • Спеціальний приз оргкомітету – за участь у туристичному ралі;
  • Срібна медаль кузовобудівників – за конкурс кузовів;
  • Великий Кубок – за Перше місце в абсолютному заліку за майстерність водіння (за кермом був заводський інженер-випробувач С. Борім).