Багато автолюбителів пильно стежать за зовнішнім виглядом своєї машини. Однак, коли мова заходить про експлуатацію ТЗ взимку, від деяких аксесуарів краще відмовитися або поміняти їх на більш практичні варіанти. Так, зарубіжне видання розповіло, чому в холодну пору року досвідчені водії замість легкосплавних дисків ставлять звичайні “штамповки”, повідомляє Wheel News.

Для початку зазначимо, що у легкосплавних дисків дуже багато плюсів. Крім того, що вони красиві, вони також мають невисоку вагу, що покращує динаміку машини і знижує витрату пального. Крім того, такі колеса ще й доволі міцні. Однак взимку все ж рекомендується відмовитися від них на користь “штамповок”. Особливо це стосується жителів тих регіонів, де температура повітря може опускатися до мінус 40 градусів.

Річ у тім, що властивості металу, з якого виготовлені легкосплавні диски, за низьких температур змінюються. Зокрема, колеса стають більш крихкими. Ще один важливий момент – такі диски, як правило, мають складний дизайн. І простір між спицями швидко заповнюється снігом. Це призводить до появи вібрацій на кермі. Нарешті, взимку колеса можуть постраждати від реагентів, якими рясно посипаються українські дороги.