У тому, що автомобіль виходить з ладу, немає нічого приємного, адже щоразу на усунення несправності потрібно витрачати вільний час і певну суму грошей. Але існує кілька компонентів машини, поломки яких для автовласників стануть справжньою катастрофою. А все тому, що вони вимагають дуже високих витрат коштів на їх усунення.

Іспанська компанія “RACE” склала список із несправностей, які обійдуться автомобілістам дуже дорого, пише Wheel News.

У своєму розрахунку вони орієнтувалися на середній легковий автомобіль C-сегмента, ціну нових запчастин для нього і вартість однієї робочої норма-години в розмірі 65 євро.

На першій сходинці в цьому рейтингу опинилася поломка коробки передач. У середньому за ремонт трансмісії в Європі доводиться заплатити 7 000 євро у випадку з “механікою” і 11 000 євро з АКПП. Далі йде блок циліндрів – 5 300 євро і ГБЦ – 5 000 євро.

Четверта позиція опинилася за зламаними форсунками, за заміну яких на нові в майстерні доведеться викласти близько 3 900 євро, а п’ята – за колінчастим валом – купівля та встановлення нового обійдеться власнику машини приблизно в 3 тисячі 300 євро.

У 2 800 євро вильється для автовласника заміна турбіни, а 2 500 євро доведеться викласти за новий сажовий фільтр (зі зняттям і установкою).

Замикає цей список маховик, що вийшов з ладу. Його заміна на новий обійдеться в 1 600 євро. У випадку з поломкою кондиціонера, на компресор разом із ціною роботи потрібно буде витратити близько 1 500 євро, а на випарник – приблизно 1000 євро.