Водію власного автомобіля або займаючи відповідальну посаду, важливо ознайомитися зі змінами у правилах дорожнього руху, які будуть введені у дію вже у 2024 році. Невиконання цих нововведень може призвести до серйозних фінансових санкцій у розмірі 30 000 грн, повідомляє SUV News.

Нові положення стосуються нічної їзди, дрифтів та дотримання швидкісних обмежень. Тепер будь-яке перевищення швидкості, навіть на 5 км/год від встановленого ліміту, може призвести до великого штрафу.

Важливо враховувати також рівень шуму, оскільки за його перевищення запропоновано штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів, що складає 17 тис. грн. При повторному порушенні цього правила сума штрафу зросте до 34 тис. грн або 2000 неоподаткованих мінімумів.

До переліку правопорушень також включено дрифт. За перше порушення водієві загрожує штраф у розмірі 8500 грн, а за друге – вже 17000 грн. Окрім фінансових санкцій, можлива втрата водійського посвідчення на строк від 6 місяців до 1 року.

Ці нові норми передбачають також обмеження для нічної їзди, які планують ввести на території ЄС. Зокрема, молодим водіям буде заборонено рухатися з 0:00 до 6:00. Це обмеження стосуватиметься не лише іноземців, а й українців, які знаходяться за кордоном. Такі заходи спрямовані на уникнення ДТП через відсутність необхідного досвіду у певних водіїв.