Більшість преміальних автомобілів у світі не здатна забезпечити високий рівень надійності. І справа не завжди пов’язана з їхньою неймовірною технологічністю. Але в списку розкішних авто існує щонайменше кілька моделей, що виділяються своєю проблемністю навіть на тлі інших. Обидва є позашляховиками, які випускають найбільші світові бренди.

Як пише видання CarMart, репутація автомобілів Land Rover ніколи не була позитивною. І, на жаль, те саме стосується її позашляховика Range Rover 2023 року.

Машина має розчаровуючий прогнозований рейтинг надійності з оцінкою 2 бали з 5. Основною претензією до нього експерти називають безліч проблем з підвіскою, крім яких жирним мінусом називають дуже високу вартість володіння.

Другим розкішним автомобілем, який не радять купувати у 2024 році, виявився позашляховик Mercedes-Benz GLS. Його оцінка прогнозованої надійності, згідно з багатьма джерелами, не перевищує позначки в 75 балів зі 100 можливих, що робить машину однією з найгірших із цієї точки зору серед представників класу.

До списку скарг на автомобіль від його власників входять проблеми у вигляді раптової втрати потужності, а також несправності електрики та кермового керування.