На автошоу в Чикаго було представлено оновлений седан KIA K5, який був адаптований для потреб ринку Північної Америки. Ця модель вразила своєю оновленою зовнішністю, включаючи модернізовані передню і задню частини. Також прогресивні технології, розширений набір стандартного оснащення і оновлений базовий двигун.

Дизайн «американської» версії KIA K5 був оновлений у відповідності до стилю, вперше представленого для моделі на ринку Південної Кореї у жовтні минулого року, пише AutoNews. Впадають в око нові денні світлодіодні фари у формі зигзагу амбрового кольору, а також свіжий дизайн передніх фар і задніх ліхтарів, що гармонійно вписуються в лінії бампера.

Кожен варіант комплектації має власний дизайн колісних дисків: варіант LXS оснащений 16-дюймовими дисками, тоді як EX та GT-Line відзначаються унікальними 18-дюймовими дисками. Преміальна модель GT пишається 19-дюймовими колесами з гальмівними супортами зеленого кольору, що відтіняють декоративні елементи салону, а також шинами Pirelli P-Zero розміру 245/40R-19.

Салон седана перетворений для забезпечення неперевершеного комфорту. За додаткову плату доступний вигнутий дисплей на передній панелі. Доповнюється опційною 12-дюймовою цифровою панеллю приладів і новим стандартним 12,3-дюймовим центральним сенсорним дисплеєм.

Тепер всі версії седана стандартно підтримують Apple CarPlay, Android Auto та можливість оновлень через Wi-Fi. Інтерфейс системи клімат-контролю та мультимедіа інтегрований в поділений екран, управління яким здійснюється за допомогою одного обертового перемикача. Центральна консоль отримала оновлення з більшими нішами для зберігання, бездротовою зарядкою і двома USB-C портами.

Лінійка двигунів для седана була оновлена: 1,6-літровий турбодвигун потужністю 180 к.с. Було замінено на 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з потужністю 191 к.с. і 254 Нм крутного моменту.

Що є на 19 Нм менше в порівнянні з попереднім агрегатом. Для передачі потужності використовується восьмиступінчаста автоматична трансмісія. Всі моделі, за винятком GT, обладнані стандартним переднім приводом, в той час як повний привід доступний ексклюзивно для версії GT-Line.

Ексклюзивна версія KIA K5 GT зберігає свій потужний 2,5-літровий турбодвигун із видачею 290 к.с. Співпрацюючи з із подвійним зчепленням, аналогічною до тієї, що встановлюється на Hyundai Sonata N Line. Окрім того, GT відзначається більш міцними гальмами, унікальними налаштуваннями підвіски та вже згаданими 19-дюймовими колесами.

Хоча точна дата початку продажів KIA K5 модельного року 2025 та його ціни поки що залишаються невідомими. Очікується, що новинка надійде в продаж вже цієї весни, пропонуючи покупцям оновлений вибір у сегменті седанів з вишуканим дизайном, покращеним комфортом і передовими технологіями.