Компанії Volkswagen AG та китайська XPeng підписали договір про те, що спільно випустять два автомобілі для китайського ринку. Це кросовер та позашляховик.

Як очікується, вони з’являться на ринку у 2026 році і отримають системи автономного водіння. Про це пише «Телеграф» із посиланням на Reuters.

Деталі співпраці

Нагадуємо, що про партнерство компанії заявили влітку минулого року. VW вклав 700 мільйонів доларів в китайське підприємство і володіє 5% його акцій. Сьогодні ж стало відомо про те, що першою моделлю, яку випустить спільне підприємство, буде кросовер.

Останнім часом Volkswagen, який не може конкурувати за ціною з дешевими китайськими моделями, намагається повернути свою частку на ринку Піднебесної. Для цього потрібно скоротити витрати. За допомогою спільних закупівель на етапах проєктування можна не лише зекономити гроші, але й скоротити час розробки на 30%.

Повідомляється, що автомобілі спільного підприємства матимуть логотип Volkswagen, але будуть побудовані на платформі на основі технології XPeng «Edward». Також німецький концерн веде переговори з Renault, щоб створити недорогий електрокар. Він має продаватись в Європі.