У Верховній Раді готуються до розгляду законопроект №9564, спрямований на посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Законопроект передбачає введення нових правил для водіїв, за порушення яких можуть бути застосовані серйозні штрафи та навіть позбавлення прав.

У самому документі передбачено введення в КУпАП норми про порушення допустимого рівня шуму в населених пунктах. Один з авторів законопроекта, голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, пояснив, що це важливо через ревіння двигунів і вихлопних систем окремих транспортних засобів, яке може лякати українців в умовах збройної агресії рф, пише SUV News.

Часто гучні звуки можуть бути сплутані з російськими дронами-камікадзе “Шахед-136”. У зв’язку з цим у парламенті було ухвалено рішення про введення суворої відповідальності за безвідповідальне ставлення до громадського спокою співвітчизників.

За галасливу їзду першого разу пропонується штраф у розмірі 17 тисяч гривень. При повторному порушенні сума штрафу подвоюється, а також можлива позбавлення прав. Законопроект було внесено на порядок денний Ради наприкінці лютого, і очікується, що його розглянуть найближчим часом.