Інспектори Патрульної поліції Києва затримали необережного водія , який порушив Правила дорожнього руху та виїхав на зустрічну смугу руху, створивши небезпечну ситуацію для інших учасників руху. Наразі порушник постане перед судом і понесе відповідальність за свої необережні дії, повідомляє «Стіна» із посиланням на в телеграм-канал поліції.

У Патрульній поліції столиці показали кадри створення аварійної ситуації на одній із доріг у Києві. Так, водій автомобіля Skoda, за припущенням правоохоронців, мав намір скоротити шлях та здійснити небезпечний маневр на зустрічній смузі руху. Водій різко виїхав на зустрічну смугу руху, ледве не зачепивши транспортні засоби, які рухалися в дозволеному для них напрямку.

Тим самим водій Skoda створив загрозу безпеці руху іншим водіям. Момент здійснення небезпечного маневру потрапив на камеру відеореєстратора, завдяки чому інспектори Патрульної поліції змогли розшукати порушника та скласти за цим фактом протокол за ч. 5 ст. 122 КУпАП (створення аварійної обстановки на дорозі).

У поліції нагадують, що таке порушення Правил дорожнього руху спричиняє адміністративне покарання для порушника у вигляді штрафу у розмірі 1445 гривень. Крім того, можливе і покарання за створення аварійної ситуації на дорозі у вигляді позбавлення посвідчення водія на право керувати транспортним засобом. Термін позбавлення прав водія — від 6 місяців до 1 року. Форма адміністративної відповідальності за це порушення призначається у судовому порядку.

У Патрульній поліції Києва закликають усіх учасників дорожнього руху бути свідомими, дотримуватися чинного законодавства і не наражати на небезпеку інших.