60-ті роки минулого століття вважаються золотим віком маслкарів. У ті часи три великих американських автовиробники жорстко боролися один з одним, щорічно обмінюючись ударами і змагаючись за звання найкращого автомобіля у своєму класі.

Однією з таких машин без докорів сумління можна назвати Shelby GT500, пише Wheel News. Але незважаючи на те, що вона дуже рідкісна і бажана багатьма, деякі її екземпляри часом можна знайти покинутими на довгі роки.

Така історія трапилася з Shelby GT500 1967 року випуску, яку залишили гнити в сараї на довгі чотири десятки років. Таких машин Ford випустив у перший рік виробництва лише 2048 штук, а також фарбував їхні кузови в колір Acapulco Blue упродовж лише 6 місяців, що робить знайдений екземпляр одним із найрідкісніших маслкарів у світі.

Остання згадка про автомобіль була в 1981 році, коли її зареєстрували, але потім машину поставили на зберігання в сарай і відтоді вона з нього не виїжджала.

Рідкісний GT500 позбавлений більшої частини деталей, оскільки всіх їх попередній власник машини з якоїсь власної причини здав на металобрухт. Так, наприклад, під капотом автомобіля немає його оригінального 7-літрового мотора V8 потужністю 360 кінських сил, але трансмісія все ще на місці.

По кузову помітні суттєві недоліки, але важливо, що на ньому майже немає іржі. Це стане гарною новиною для тих, хто викупить машину і вирішить повернути її в первісний стан.