Україна встановила адміністративну відповідальність за їзду без пристебнутого ременя безпеки для водіїв і пасажирів. Навіть якщо дорожні камери поки що не фіксують такі порушення, інспектори потребують відеодокази для складання протоколу. Тому водіям варто знати, як уникнути проблем у таких ситуаціях.

Експерти вказали на 4 важливі поради, як уникнути штрафу за непристебнутий ремінь, інформує SUV News.

1. Встановіть на пасок спеціальну яскраву накладку

Щоб уникнути штрафу за непристебнутий ремінь, можна встановити на ньому спеціальну яскраву накладку. Це зробить ремінь більш видимим на відстані і ускладнить інспектору накласти штраф без належних підстав.

2. Намагайтеся вибирати світлий верхній одяг

Одяг у світлих кольорах може зробити видимішим факт, що ви пристебнуті, особливо вночі або в умовах поганої видимості, що сприяє помітності для поліцейських.

3. Пристібніть ремінь, не пропускаючи його під одягом

Правильне використання ременя без заховування під одягом робить його більш помітним і комфортним. Це допоможе уникнути штрафу і підвищить вашу безпеку на дорозі.

4. Не поспішайте сплачувати штраф

Якщо вам довелося отримати штраф за непристебнутий ремінь, не поспішайте робити це. Можливо, у вас є підстави для оскарження або апеляції, особливо якщо ви вважаєте, що були пристебнуті, але поліцейський цього не помітив. Також важливо визначити, чи є у патрульних фото- або відеодокази вашого “порушення”. Якщо всі обвинувачення базуються лише на словах поліцейських, суд, найімовірніше, скасує ваше покарання.